Nytt ledarskap för Luleå

nytt ledarskap

Liberalerna har nu lagt ett förslag på tilläggsbudget tillsammans med Centerpartiet, Sjukvårdspartiet och Kristdemokraterna. Vårt förslag är en tydlig budget som inte riskerar skolan eller äldreomsorgen i Luleå. Vi visar att det går att prioritera på ett annat sätt än den budget som Socialdemokraterna och Moderaterna nu väljer att rösta igenom och vi klarar att skapa en långsiktighet för kommunens finanser.

Vi anser t.ex. att skolan och äldreomsorgen behöver ett år av lugn och ro inför ett framtida arbete av hur skolan skall organiseras, därefter startar en resa tillsammans med personal och förvaltning där vi med långsiktighet försöker hitta utrymmen att skapa en bättre verksamhet.

När det gäller kommunens organisation så behövs långsiktighet. Ett långsiktigt ledarskap med en tydlig riktning skapar ett bra klimat för fortsatt arbete, tilläggsbudgeten från S och M gör precis tvärt om. Tilläggsbudgeten har redan innan den presenterats skapat oro och rädsla i kommunen bland medborgare och anställda, eftersom ingen vet vad som ska hända annat än stora besparingar på kort tid.

Vi står för ett nytt ledarskap. Att dagens generation i kommunen med den budget som S och M stöttar tvingas ta hela ansvaret av det ekonomiska läget är inte realistiskt eller seriöst. Generationer av socialdemokratiskt styre bär ansvaret vart vi är idag, dålig koll på driftkostnader, underhåll och organisering sätter sina spår.

Exempel på vad vi vill göra för att förbättra ekonomin är:

-Nytt badhus skjuts på framtiden, beslut om byggnation tas tidigast 2022
-Investeringstak på 400 miljoner för skattefinansierad verksamhet
-Avskaffa ett kommunalråd
-Minska arvoden för heltidspolitiker i nämnder och styrelser
-Utdelning från dom kommunala bolagen
-Avyttra nordiskt flygteknikcentrum under planperioden
-Minska ramen för kommunikationsenheten
-Utredning för att se över verkningsgrad, kostnader och effektivitet kring att dela upp Socialförvaltningen i två enheter

Läs gärna vår tilläggsbudget 2019-2022 C,L,SJVP,KD, Nytt ledarskap för Luleå!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s